Rechtsbijstand

Velen onder u hebben een polis rechtsbijstand : dat wil zeggen dat kosten van advocaat of expert, zo die moeten gemaakt worden, door een verzekeraar betaald worden.

Bijna iedereen heeft zo een dekking rechtsbijstand binnen het kader van zijn polis burgerlijke aansprakelijkheid voertuigen, polis dewelke verplicht door iedere bestuurder moet worden afgesloten. Deze dekking rechtsbijstand kan men dus ook inschakelen als men zich moet verdedigen voor de Politierechtbank voor eender welke verkeersovertreding of bij een discussie over een verkeersongeval, dit qua schade of qua aansprakelijkheid.

Er zijn echter ook algemene polissen rechtsbijstand die gelden voor eender welke geschillen of problematieken en waarbij men dus, na aangifte, op betaling van de kosten van verdediging door de verzekeraar, aanspraak kan maken.

Belangrijk is dat de keuze van advocaat vrij is en dat nooit een advocaat door de verzekeraar aan u kan worden opgedrongen. U beslist welke advocaat u zal helpen en verdedigen.

Meer informatie mbt uw rechtsbijstand?

Nieuw item
Anker

[]

Anker

[]

Sta me toe om u jullie langs deze weg te bedanken voor de uitstekende ondersteuning en professioneel advies in deze donkere periode van ons leven. Het was een lange en intensieve weg om tot een mooie oplossing te komen waar beide partijen tevreden over zijn dus daarom bedankt....."

Anker

[]

Vriendelijke advocate met het hart op de juiste plaats. Correct, nauwkeurig. Goede feedback."

Anker

[]